Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Park Güell

Urbanisme orgànic

Un cicle d’activitats sobre la planificació de la ciutat des d’una mirada ambiental.

Barcelona ha passat per diversos models de ciutat al llarg de la seva història. Les condicions socials, poblacionals, el progrés, la política i molts altres factors han impulsat l’evolució de l’entramat urbà, que com un ésser viu, s’ha hagut d’adaptar a l’entorn per sobreviure. Des de la seva estructura i organització actual, resultant de segles de creixement i transformacions, Barcelona adopta un model que tendeix a conciliar la qualitat de vida de la ciutadania amb la sostenibilitat i la conservació del medi ambient. Per donar a conèixer les actuacions urbanístiques que s’estan realitzant en aquesta línia, La Fàbrica del Sol ha organitzat el cicle d’activitats Urbanisme orgànic, del 17 d’octubre al 8 de novembre.

La planificació d’una ciutat té un impacte directe en la qualitat de vida de les persones que hi viuen. La gestió del temps, la mobilitat, la salut, la inclusió social o la pràctica del lleure s’hi poden veure condicionades. En aquesta línia, el cicle dedica la primera sessió a mostrar planificacions diferents de Barcelona al llarg de la història i de quina manera aquestes han influït en la salut pública.

Altres activitats mostren exemples de les accions que s’estan prenent per a una major integració de la ciutat amb l’entorn natural i mitigar la seva contribució en fenòmens d’abast global com el canvi climàtic. És el cas d’una passejada pel Park Güell, amb l’atenció posada en el vincle de l’arquitectura d’Antoni Gaudí i la natura, o l’itinerari pel parc de la Trinitat Vella, per conèixer diverses mesures que afavoreixen la filtració d’aigua, l’accessibilitat o l’atenuació el soroll del trànsit motoritzat. Així mateix, una visita a l’impressionant dipòsit d’aigua del Parc Joan Miró mostra el seu paper rellevant davant d'episodis de pluges torrencials, que en un escenari de canvi climàtic es pronostiquen amb una major freqüència i severitat.

El cicle clou amb un berenar, uns diàlegs i altres activitats a la superilla del Poblenou, la primera que s’implantà a Barcelona, l’any 2016. Aquest espai urbà pacificat posa en relleu la major atenció en les persones i el seu benestar del model urbanístic pel que aposta la ciutat. Una ocasió per conèixer i viure in situ els avantatges d’aquests espais.

Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dijous, 10 Octubre 2019
  • Comparteix