Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Ulisses Infernal la nova proposta de La Cràpula

Ulisses navega cap a l’infern a la recerca de sentit

La companyia La Cràpula presenta vuit quadres escènics que conviden a reflexionar sobre el buit existencial.

Què és la pròpia existència? Ulisses ja no és aquell heroi mitològic. Totalment desproveït de la seva identitat es troba navegant sense rumb i sense destí, ni tripulació. Solca un oceà de dimensions infranquejables, ben a la deriva únicament acompanyat pels seus propis pensaments rumiants. La seva odissea ara és enfrontar-se a l’angoixa immutable del buit existencial.

Ulisses Infernal és la nova proposta de la companyia La Cràpula que arriba a la Sala Melmac del 31 de gener fins el 2 de febrer. A través de vuit quadres escènics es representa el buit existencial d’un personatge que ha perdut la seva identitat. Sense saber qui és, el món li resulta un paratge insuportable.

Una obra nascuda de la contradicció poètica que Jordi Ciurana Fernández, Montse Puga i Guillem Font representen amb molta profunditat dalt de l’escenari. Dirigida per Laura Solé Sánchez, Ulisses Infernal es presenta com “un intent frustrat de donar resposta” a l’alienació humana. El propi jo es construeix des de dins o s’imposa derivant-se de les nostres circumstàncies? La llibertat queda així relegada a una decisió real o està determinada? Ulisses navega sense rumb dins de l’oceà de la inexistència, mentre va patint el procés de deshumanització en primera persona.

L’obra dirigida per Jordi Ciurana Fernández abasta un terreny fins ara insondable i impossible: el no-res que pot simbolitzar un infern per a aquell que l’experimenta. Una esfera on no es poden trobar respostes adients, per més que la reflexió i les preguntes insistents entrin en un joc imparable. Ulisses Infernal és existència i és buit. Si voleu experimentar aquesta confrontació entre la recerca de sentit i l'absència d'aquest, no us la podeu perdre. Trobareu més informació i entrades a la pàgina web de la Sala Melmac.

Data de publicació: Dimecres, 29 Gener 2025
  • Comparteix