Torna el Festival Inclús mantenint el compromís amb la diversitat funcional
El documental 'Super/Man: The Christopher Reeve Story' serà l'encarregat d'obrir la 12 edició del Festival Inclús, que se celebrarà del 26 de novembre al dia 3 de desembre a CaixaForum Barcelona.
En la seva 12a edició el festival programa 19 peces audiovisuals internacionals accessibles, tant documentals com llargmetratges i curtmetratges de ficció, de 13 països diferents com Argèlia, Estats Units, França, Iran, Regne Unit, Brasil, Països Baixos, Indonèsia o Espanya.
El film encarregat d'inaugurar aquesta 12a edició del festival és el documental Super/Man: The Christopher Reeve Story', sobre l'estrella mundial del cinema que en 1995 va patir un accident muntant a cavall que el va deixar paralitzat del coll per a baix. Més tard es va convertir en activista en favor del tractament de les lesions medul·lars i dels drets de les persones amb discapacitat. Per cloure el certamen, 'Un estel fugaç', un cant a l'amor, una mirada íntima, i l'acompanyament en el dol per la pèrdua d'un fill.
Inclús promou obres audiovisuals sobre la temàtica de diversitat funcional, amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d'un punt de vista diferent. Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona torna en la seva 12a edició apostant
per l'audiovisual amb la diversitat funcional com a eix central. Del 26 de novembre al 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, en la ja tradicional setmana del cinema accessible que el festival representa, torna a CaixaForum de Barcelona.
Inclús continua fidel a la seva filosofia i promou obres audiovisuals sobre la temàtica de diversitat funcional, amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d'un punt de vista diferent. Perquè el que no es mostra, no existeix. Les 19 peces que es podran veure en aquesta 12a edició han estat seleccionades d'entre 316 peces rebudes d'una cinquantena de països i participen en la secció oficial del festival. Totes les peces han estat adaptades per a persones amb discapacitat auditiva i visual, íntegrament, i comptaran amb la presència d'intèrprets de llengua de signes.
Per segon any consecutiu, el festival oferirà la projecció de 4 curts en la categoria de Secció Rel. Una categoria especialment pensada per fer accessible a totes les audiències quatre produccions catalanes. Aquesta secció, que compta amb el suport de la Fundació SGAE, ha estat comissariada pel guionista i director de cinema Albert Espinosa.
Paral·lelament al concurs audiovisual, el festival programa activitats adreçades a públics infantils i familiars, com el taller infantil de llengua de signes, en què els més petits podran aprendre aquesta llengua en base a un conte-contes explicat per un jove amb sordesa. El festival també ofereix una sessió de cinema en família oberta a tothom però amb una sensibilitat específica a les necessitats de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista amb el Cinema Blau, que enguany es farà accessible per a més diversitats: serà amb la projecció de Robot Dreams.
Amb l'objectiu de conscienciar al màxim públic possible, com ja és habitual, el festival combinarà les projeccions presencials amb la programació emesa per televisió a través de La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya i Betevé.
Enguany les entrades per al festival són gratuïtes i es podran reservar a la seva pàgina web.