Tirant lo Blanc, vist per Màrius Serra
El Teatre Romea programa en temporada el muntatge, que es va poder veure ja durant el Grec 2024 Festival de Barcelona.
Com d'actual podria arribar a ser un clàssic com Tirant lo Blanc? Us respon, amb un text que ja va fer les delícies de molts espectadors i espectadores el Grec passat, l'escriptor i mag de les paraules Màrius Serra (heu fet, segur, més d'un dels seus mots encreuats). Ell ha imaginat una versió actual, amb una perspectiva trencadora, de l'obra de Joanot Martorell. Voleu conèixer en Tirant, la Carmesina i la Plaerdemavida? Veniu al Teatre Romea del 31 d'octubre al 16 de novembre.
Fa més de cinc segles que generacions diverses gaudeixen de la lectura d'una novel·la que és un dels grans cims de la narrativa cavalleresca. Ara, però, Màrius Serra s'ha preguntat com posar el text en contacte amb els lectors i lectores d'avui i, d'aquesta reflexió, neix un text que posa en relació la figura del nostre heroi amb conflictes i qüestions dels nostres dies, de manera que ens fa pensar en els relats que ens explica la societat moderna, per tal de fer-nos entendre que la història la relaten els qui han vençut les batalles i que cada heroi té sota les botes... una pila de cadàvers de persones innocents.
Us ho mostra una tria d'actors i actrius, entre els quals Rubén de Eguía, Laura Aubert, Judit Neddermann, Moha Amazian, Neus Ballbé, Clara Mingueza, Ireneu Tranis i Agnès Jabbour, tots i totes dirigits per Joan Arqué (potser el recordeu de Canto jo i la muntanya balla) i amb música original de la mateixa Judit Neddermann.
Ells i elles protagonitzen un muntatge que segueix Tirant en el seu naufragi davant les costes de Barbaria i en els seus intents per tornar a Constantinoble, abraçar la princesa Carmesina i alliberar l’imperi de l’amenaça musulmana. L'època s’entrellaça amb les febleses amoroses que acompanyen els personatges d’aquesta història, que constitueix en realitat una mena de mirall ucrònic que ens retorna un reflex inquietant del nostre temps-
Si voleu veure de quina manera un text que és part de l'herència clàssica en llengua catalana pren una vida nova més de cinc-cents anys més tard, veniu al Teatre Romea a veure Tirant lo Blanc, però abans consulteu al web tota la informació sobre les funcions.