Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

© Steve McCurry, Shaolin Monks, Zhengzhou, China, 2004

La mirada de Steve McCurry arriba a Barcelona

El fotògraf nord-americà exposa a la ciutat per primera vegada amb la mostra Around the world in 80 images, a l’espai fotogràfic FotoNostrum.

De la mateixa manera que l’aventurer de Jules Verne, Phileas Fogg, va fer La volta al món en vuitanta dies, el fotògraf americà Steve McCurry també ha fet la seva versió d’aquest viatge, capturant en les seves imatges la seva mirada particular sobre la condició humana. Per primera vegada en la seva carrera professional, les fotografies de McCurry arriben a Barcelona en una exposició allotjada pel centre fotogràfic FotoNostrum, Mediterranean House of Photography, el qual va obrir l’any 2019. però que fins ara no s’ha presentat al públic. Aquesta és la primera exposició temporal que presenta el centre, Around the world in 80 images, un recull de 80 imatges preses per McCurry entre el 1981 i el 2019, totes amb un element en comú: la humanitat que l’autor sempre observa a través de la seva lent i la qual fa protagonista de les seves captures. Algunes de les imatges que també formen part de la mostra són preses a Barcelona. En concret, en són dues que, a més, són inèdites. En una d’elles, la qual podreu veure si visiteu el web del fotògraf, hi veiem una colla castellera preparant la pinya per fer un castell.

Steve McCurry (Filadelfia, 1950), fotoperiodista nord-americà, va començar la seva carrera a finals dels anys 70, quan va cobrir la Guerra d’Afganistan. Durant aquest esdeveniment històric, McCurry va captar la imatge que el va fer famós: Sharbat Gula, la nena afgana (1984), la qual va aparèixer a la revista National Geographic l’any 1985. Aquesta és una de les imatges de gran format que podreu veure a Around the world in 80 images, totes representatives de la manera que té l’autor de mirar a través de la càmera. En les seves paraules: “La meva vida està formada per la necessitat urgent de deambular i observar, i la meva càmera és el meu passaport.”

L’exposició es podrà visitar fins al 7 de maig de 2022 en l’horari del centre. L’entrada té un preu de 11,50 euros i la podeu adquirir a través d’aquest enllaç. Per a més informació, consulteu el web de FotoNostrum.

Data de publicació: Divendres, 01 Abril 2022
  • Comparteix