Barcelona, capital de l'art electrònic amb ISEA 2022
L'esdeveniment tindrà lloc entre el 10 i el 16 de juny amb mig centenar de propostes entre exposicions, tallers, simposis, taules rodones i accions performatives.
La 27a edició de l'International Symposium of Electronic Art (ISEA), se celebrarà a Barcelona entre el 10 i el 16 de juny, i convertirà la ciutat en la capital de l'art electrònic. L'ISEA té la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) com a sòcia principal i agent impulsor, i enguany lluirà el lema "Possibles". Hi col·laboraran el CCCB, el Santa Mònica, la New Art Foundation, el nou Hub d’Art, Ciència i Tecnologia Hac Te, el MACBA, l’Ajuntament de Barcelona —a través de l’Institut de Cultura i el Departament de Ciència i Universitats— i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu del simposi: acostar les interseccions entre art, ciència i tecnologia a la ciutadania.
De l'ISEA se n'han dut a terme edicions arreu del món, i, després d'una dècada sense visitar el continent europeu, la implicació de la comunitat local i internacional farà que a les acaballes d'aquesta primavera sigui Barcelona la ciutat on tindrà lloc el simposi. Hi haurà mig centenar d'activitats, entre les quals exposicions, taules rodones, tallers, performances o presentacions d'artistes. El MACBA i el CCCB seran dues de les seus principals, i hi haurà debats sobre el nostre món de "possibles", explorant el futur per construir, però també obrint les portes del passat i del present a través de diferents subtemes. Entre els participants que compartiran les seves darreres investigacions, noms com Estelle Schorpp, Chris Muller, Karla Brunet, Julian Stadon o Rocio von Jungenfeld.
Al Santa Mònica s'hi instal·larà l'exposició principal de l'ISEA, entre el 9 de juny i el 21 d'agost. S’hi reunirà una mostra dels nous mitjans electrònics i d’arts emergents, entre instal·lacions immersives, obres interactives i en línia, animacions, performances o projeccions relacionades amb les interseccions entre art, ciència i tecnologia. Les obres d'art seleccionades també responen al tema del simposi, i conviden el públic a preguntar-se sobre com ens relacionem amb els nostres cossos, els no-humans o el planeta. S’hi podran veure propostes d’artistes internacionals i locals de referència com Robertina Šebjanič, Eric Berger, Joan Soler-Adillon o Andy Gracie. Equipaments d'arts en viu com la Sala Beckett o el Mercat de les Flors, o espais de creació emergent com La Capella, seran només alguns altres escenaris d'un simposi que es mourà entre quatre àmbits: l’artístic, el científic, l'educatiu, i el de museus i arxius, i implicarà equipaments d’arts visuals, escoles de disseny, museus, centres d’art, fàbriques de creació o instituts de secundària.
Trobareu més informació en aquest enllaç.