Tornar

Els dos protagonistes vistos d'esquenes abraçats en un sofà

La segona part d'una minisèrie teatral sobre l'amor, a La Badabadoc

Amor mort fjord és el segon muntatge sobre el mateix tema, l'amor i les circumstàncies que l'envolten, vist des de dues perspectives molt diferents.

En temps de sèries de televisió i d'internet, no és estrany que aquest format acabi per fer-se un forat en la programació teatral de la ciutat. Una sala de Gràcia programa aquests dies la segona part d'una sèrie teatral de dues parts que ens parla sobre l'amor. Del 27 de juny al 15 de juliol, Amor mort fjord a La Badabadoc.

Potser ja vau veure aquesta última temporada Cuatro noches sin luz, una proposta del dramaturg Lisandro Penellasdirigida per Ana Escannapieco que va ser la primera part d'un Díptic sobre l’amor i altres conjectures produït per La Badabadoc en col·laboració amb la sala argentina Moscú Teatro. Aquí, una parella de científics aprofitava una apagada elèctrica per revisar la relació que mantenien.

Ara, el díptic que va iniciar Penellas continua amb una segona producció, també dedicada a l'amor, però des d'una perspectiva diferent. És Amor mort fjord, muntatge firmat per una dramaturga i directora, Rosa Molina, que viu a Noruega i que ha introduït aquest país en la seva ficció escènica.

L'obra que veurem a La Badabadoc es basa en un fet real que va succeir durant la pandèmia: un home aturat en un control policial porta dins del maleter del cotxe el cadàver del seu company, un home suec que estava malalt d'Alzheimer i que havia emprès amb el seu company de vida un últim viatge per Espanya.

Canvieu suec per noruec, poseu als personatges el nom de Marc i Jakob i imagineu que al primer el para un agent de policia en un control a Calella de Palafrugell. És el tercer muntatge que ha nascut i s'ha dut a escena a partir de la convocatòria On el teatre batega, un concurs de textos teatrals promogut per l’Associació de Sales de Proximitat.

Oscar Ripollés i Marco Sanfilippo interpreten el muntatge, una història que, tot i que s'inspira en fets estrictament reals, de vegades costa de creure. Amor, els límits de l’activisme contra el canvi climàtic i el fet de poder decidir sobre la pròpia mort són els temes més destacats d'un muntatge.

Si voleu veure la segona part del Díptic sobre l’amor i altres conjectures, veniu a La Badabadoc i deixeu que us expliquin la història d'Amor mort fjord, però abans consulteu al web tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dimarts, 02 juliol 2024
  • Comparteix