Un retrat de la comunitat ‘queer’ barcelonina
El Centre Cívic Pati Llimona presenta l’exposició fotogràfica d’Isaac Flores, Identitats vàlides, que es podrà veure fins a l’11 de desembre.
L’art drag, el transformisme i la dissidència sexual són qüestions que es posen de manifest a la mostra fotogràfica d’Isaac Flores, en què es recopilen una trentena d’imatges del 2018 fins al 2020 sobre l’escena queer de Barcelona. L’exposició Identitats vàlides es va inaugurar el 2 de novembre, però teniu temps de veure-la fins a l’11 de desembre, a la Sala Ruïnes del Centre Cívic Pati Llimona.
El projecte va iniciar de manera espontània quan Flores s’enduia la càmera analògica a les sortides nocturnes pel barri del Raval on va començar a capturar les escenes i les persones que conformen l’exposició. Després de prendre consciència de la rellevància d’aquestes imatges, va començar a fer sessions en exteriors, amb llum natural i lluny de la foscor, aplicant-hi la metodologia de la fotografia clàssica i de moda. La mostra presenta una diversitat de tècniques i formats que van des del digital, passant per l’analògic, fins a la càmera Polaroid.
Les fotografies presenten un imaginari lliure de prejudicis amb la voluntat de denunciar i advertir sobre la intolerància i l’odi que reben les persones del col·lectiu LGTBIQ+ per la seva manera de ser, d’estimar i d’expressar-se.
Aquest projecte va ser guanyador de la XIX edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya, convocat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, que té l’objectiu de promoure i visibilitzar treballs fotogràfics del jovent de Catalunya. L’exposició durant tres anys ha viatjat per diferents espais del territori, des del Festival OFF (Perpinyà), la Biennal Olot Fotografia, l’Imaginària (Castelló de la Plana), Festival Mirades (Torroella de Montgrí), entre d’altres.
Les fotografies d’Isaac Flores visibilitzen la comunitat trans i en reivindiquen la normalitat, dins d’un món que els és hostil. L’horari de l’espai al barri Gòtic és de dilluns a divendres, de 9 h a 22 h, i dissabtes, de 10 h a 14 h i 16 h a 20 h. L’entrada de l’exposició és gratuïta, però si voleu rebre més informació, podeu consultar la pàgina web del Centre Cívic Pati Llimona.