
A la recerca d'una nova llar
El cicle de cinema familiar de la Filmoteca, Filmoxica, programa el film d'animació Dúnia, sobre una nena siriana obligada a migrar.
Un migmetratge d'animació de l'any 2020 i nacionalitat canadenca titulat Dúnia és la peça central d'un programa de curtmetratges amb autores diverses. Es titula Dúnia i altres contes del món i no només us tindrà ben entretinguts i entretingudes una estona sinó que, a més, us ensenyarà què passa quan la guerra et fa fora de casa. Els dies 12 i 20 d'abril, a la Filmoteca-
La proposta forma part del cicle Filmoxica, amb el qual la Filmoteca de Catalunya programa films d'animació de qualitat que contribueixin a posar en contacte la canalla amb el setè art.
Aquests dies projecten Dúnia i altres contes del món, que té com a peça central el film de 29 minuts que dona títol al programa i que explica amb imatges animades la història d'una nena siriana i la seva família. La guerra avança al país i no hi haurà m´s remei que fer les maletes i anar a buscar un lloc més segur on viure.
Us sona la història? L'han viscut moltes nenes i nens en la realitat, però la Dúnia us l'explica des de la pantalla del cinema. I no només la Dúnia, ja que aquest programa de 55 minuts de durada inclou també curtmetratges que, com aquest, expliquen la història de nens i nenes que han hagut de deixar casa seva. Són lluitadors i lluitadores que us convenceran de la necessitat d'acollir, us ensenyaran a apreciar la diferència i a respectar els qui no són com un mateix.
Com a directors i directores dels films, els del migmetratge Dúnia (Marya Zarif i André Kadi), i els i les autores de la resta de curts: Julie Daravan Chea, Nadav Arbel, Milen Vitanov i Vera Trajanova.
Voleu viure al cinema l'experiència de la migració? Doncs no us perdeu Dunia i altres contes del món, però abans consulteu al web de la Filmoteca de Catalunya la informació sobre les projeccions.