La publicació "Nadie sabe que los gérmenes acaban de llegar", en línia
Heu vist l'exposició Nadie sabe que los gérmenes acaban de llegar que no fa gaire es va inaugurar al Centre Cívic Can Felipa? Doncs encara sou a temps de fer-ho... des de casa vostra.
L'exposició es va inaugurar físicament el 18 de febrer passat i es podia veure fins al 17 d'abril... Ai, que heu fet tard! No, potser no. I és que, vista la situació d'excepcionalitat que vivim, els responsables de la mostra han pensat que potser podien donar accés en línia a tothom que ho vulgui a la publicació que han editat amb els continguts de l'exposició.
Per això han habilitat un enllaç des del qual podreu consultar sencera la publicació, amb una interessant introducció que explica l'origen d'aquesta mostra col·lectiva comissariada pel col·lectiu Allélon, format per María Lucía Marcote i Adriana A. Leanza. Elles treballen des dels Països Baixos i Itàlia, sense que la distància sigui cap problema.
Així han muntat una exposició que parteix d'un article de l'escriptor Octavio Paz titulat Inteligencias extraterrestres y demiurgos, bacterias y dinosaurios on es referia al llibre Life itself, its Origin and Nature. En aquesta obra, el físic, biòleg molecular, neurocientífic britànic i Nobel de Medicina Francis Crick presentava la teoria de la panspèrmia, segons la qual la vida podria haver-se originat a l'espai exterior i haver arribat a la Terra sota la forma d'alguna mena de microorganisme.
Amb aquesta premissa, les comissàries van demanar als i a les artistes Anna Dot, Nicolás Lamas, Lucía C. Pino, Domas van Wijk, Josie Perry i Momu & No Es que imaginessin en un seguit d'obres com podria haver estat la vida si s'hagués desenvolupat en un altre planeta. El resultat el podreu veure repassant aquesta publicació en línia, que dedica una pàgina a cadascun dels artistes implicats en el projecte acompanyada d'una fotografia de cadascuna de les obres que formen part de l'exposició.
A més, recordeu que els responsables i artistes que intervenen en l'exposició del Centre Cívic Can Felipa han decidit traslladar al món virtual la performance que havia de realitzar el 31 de març l'artista Anna Dot en el marc de l'exposició. Conviden a tothom interessat en el tema a fer-li saber a l'artista què li preguntaríeu a un germen si us poguéssiu comunicar amb ell. Plantegeu les vostres preguntes al compte d'Instagram de @canfelipa.artsvisuals entre els dies 27 i 29 de març i l'artista publicarà les respostes el dia 31 de març.
Si voleu consultar la publicació des de casa i gaudir de les propostes com si fóssiu al Centre Cívic Can Felipa, consulteu l'enllaç i passeu una bona estona gaudint de l'art i d'una teoria científica que sembla ciència-ficció però que potser no ho és.