El naixement del món modern, vist per La Calòrica
Le congrès ne marche pas posa en relació el món modern amb un esdeveniment històric de principis del segle XIX.
La companyia La Calòrica torna a dur a l'escenari una de les creacions més aplaudides de les últimes temporades, que recrea en clau de farsa i vodevil un moment essencial en la història d'Europa, un congrés de llarga durada que va reordenar el continent després de Napoleó i del qual va néixer el món capitalista modern.
Joan Yago (dramatúrgia) i Israel Solà (direcció) encapçalen un equip d'actors i actrius que ens demostren que es pot parlar sobre temes ben seriosos sense posar-se seriós. En formen part Roser Batalla, Joan Esteve, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Tamara Ndong, Marc Rius, Carles Roig i Júlia Truyol, alguns amb paper doble, que fan un treball actoral de grup impecable i parlen anglès, francès, alemany o rus segons convingui (no patiu, que subtitulen quan cal) per interpretar els i les assistents a un congrés delirant.
La cita per repensar l'Europa del moment (parlem dels anys 1814-1815) havia de durar unes setmanes, però mai no es van trobar simultàniament tots els països representats i la cosa es va allargar durant nou mesos. Les decisions més importants es van prendre no tant en les reunions oficials com en les trobades informals entre representants dels estats, que coincidien en sopars alcoholitzats; en festes en les quals es ballava el vals; en concerts de Beethoven, el músic de moda, o bé en desenfrenades bacanals.
Què tindrà a veure aquest món que tan bé retrata La Calòrica sobre l'escenari amb la política del segle XXI i les persones que la protagonitzen? Us ho expliquen, ben claret, en un muntatge tan divertit com intel·ligent la fama del qual ha corregut ràpidament gràcies al boca-orella.
Si no voleu que us ho expliquin, veniu a veure La Calòrica a Le congrès ne marche pas, però abans consulteu la informació sobre les representacions al web del Teatre Poliorama.