
El misteriós univers de la màgia a l'Antic Egipte
Descobriu en família les creences màgiques de l’antiga civilització egípcia a través del taller que proposa el Museu d’Arqueologia de Barcelona.
Des d’invocacions, fins a l’ús d’amulets, els egipcis eren fans acèrrims de la màgia. Ja fos per a aconseguir el favor dels déus o per a protegir-se de maleficis, a l’Antic Egipte la màgia era part de la seva creença i anava lligada a la religió. Fins i tot, existia la figura del mag, com l’home savi que posseeix un coneixement superior i en qui s’ha de confiar en cas de voler contactar amb les forces superiors.
Que els egipcis creien en la màgia és un fet comprovable, a més, a les seves escriptures sagrades en forma de jeroglífics i a les representacions pictòriques que decoren les tombes i altres elements rituals. Segur que teniu present el típic amulet de l’escarabat. Doncs bé, això no deixa de ser un símbol màgic de regeneració. L’escarabat es vinculava amb el Sol i la seva reaparició després de desaparèixer la nit anterior. Així, aquest amulet era portat per vius i morts per a, d’una banda, protegir i, de l’altra, assegurar una nova vida al Més Enllà.
El Museu d’Arqueologia de Barcelona proposa el taller Màgia i misteri a l'Antic Egipte perquè descobriu, en família, l’univers mitològic del ritual egipci. Des del procés de momificació, fins a la lectura i escriptura de jeroglífics, l’activitat repassa els rituals màgics tal com es desenvolupaven a la societat egípcia. Tots els diumenges de febrer teniu una cita amb el misticisme! Per a més informació i reserves, consulteu la pàgina web del Museu d’Arqueologia de Catalunya.