Jocs a la romana al Museu d’Arqueologia
Com jugava la canalla en una ciutat romana de l’antiguitat clàssica? Us ho ensenyen al Museu d’Arqueologia de Catalunya.
Potser ja heu pogut veure “Imperium”, una exposició permanent del Museu d’Arqueologia de Catalunya que ens permet descobrir, des del moment contemporani, què significava ser romà en el món antic. Ara bé, potser vindreu amb la canalla i els nens i nenes que us acompanyin també es preguntaran... què volia dir ser un nen o una nena en aquella època. Veniu en diumenge, aquest mes de desembre, i ho descobriran.
Els dos euros que pagareu per l’entrada i l’activitat us donaran l’oportunitat de veure l’exposició, on no només us explicaran històries quotidianes sobre antics romans i romanes, sinó que ho faran utilitzant tecnologies com el videomapatge, les projeccions immersives o bé mostrant-vos una col·lecció de prop de dos-cents objectes arqueològics excepcionals.
Però, com us dèiem, si a més d’aprendre vosaltres mentre feu el tafaner coneixent les vides d’antics ciutadans i ciutadanes de l’imperi, voleu que també els més petits aprenguin alguna cosa mentre es diverteixin, porteu-los al museu un diumenge al matí i els ensenyaran de quina manera jugaven els nens i les nenes de la seva edat... fa milers d’anys.
El joc del marro, uns daus que eren extremament populars en aquella època o les bales són només alguns dels jocs antiquíssims que ja es jugaven en temps dels romans i les romanes i que encara es juguen avui. Alguns dels jocs que us mostraran, i que inclouen peces d’àrees diferents de la zona mediterrània, us sorprendran, segurament, perquè els trobareu més familiars del que us pensàveu.
Si voleu venir a jugar com un romà o com una romana, haureu de venir al Museu d’Arqueologia de Catalunya un dels diumenges del mes de desembre, però abans consulteu al web la informació sobre les activitats i feu reserva.