Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Les protagonistes retratades en una factoria dedicada a la producció de pernils

La indústria càrnia que voldríem ignorar, explicada per El Eje

Pau Masaló es fa càrrec de la dramatúrgia de Tres porques a la Sala Beckett.

Potser després de la funció no us vindrà de gust un entrepà de pernil, perquè la nova producció d'El Eje, la companyia resident d'aquesta temporada a la Sala Beckett, us portarà de viatge a un escorxador i, fins al 16 de febrer, us farà pensar si no viviu en una ficció per no mirar-vos la realitat de cara.

Firma el muntatge El Eje, una companyia que coneixeu d'espectacles com Cèl·lules T, Obsolescence o, aquest any passat, Euforia y desazón. Amb una relació especial amb la Sala Beckett durant aquesta temporada, han incorporat al projecte el dramaturg Pau Masaló, que vam conèixer el 2016 amb Utopia, vam veure al Grec amb The National Body i que ha estat artista resident al Teatre Lliure, i a Carla Tovías, que firma la direcció amb Èric Balbàs.

Això és la història d'Els tres porquets? No ben bé, però hi té a veure. Les protagonistes són tres treballadores (Laia Alberch, Maria Hernández Giralt i Mar Pawlowsky; a la imatge. Foto: Itsaso Arizkuren Astrain), o potser tres porques que estableixen un diàleg impossible amb l'escorxador que acabarà amb elles d'una manera cruel. La veu d'una treballadora real d'un escorxador (Kana) començarà a explicar-vos un conte que us pensàveu que coneixíeu. Ella us conduirà per un món que ignorem de manera conscient, mentre us pregunteu en quin moment vau decidir desconnectar d'una realitat que amaga una matança sense fi, però també un panorama d'explotació laboral. De fons, el mite de la meritocràcia que tan bé explica la història d'Els tres porquets i que ens ha introduït en les idees bàsiques del capitalisme.

És la proposta més nova d'El Eje, companyia creada l'any 2013 per Mar Pawlowsky, Eric Balbàs i Maria Hernández Giralt. Ja han creat una dotzena d'espectacles, entre els quals Euforia y desazón, amb direcció i dramatúrgia de Sergio Boris, que es va veure el setembre de 2024 també a la Sala Beckett.

Si voleu que us expliquin d'una manera diferent una història que potser té alguna cosa a veure amb Els tres porquets, veniu a la Sala Beckett a veure Tres porques, però abans consulteu al web tota la informació sobre les representacions.

 

Data de publicació: Dilluns, 27 Gener 2025
  • Comparteix