Tornar

Una forma espiral creada per ordinador serveix d'imatge per promocionar la mostra

“Immersiva”: cita amb la realitat virtual a Espronceda

El centre d’art aplega projectes destacats que han nascut a Catalunya i a Europa.

Si us agrada aquella sensació de no saber ben bé si esteu vivint la realitat o si sou en el centre d’una ficció, no us hauríeu de perdre l’experiència (o les experiències) de realitat virtual que us han preparat a Espronceda. Institute for Art and Culture, un centre d’art de la ciutat que ha explorat a bastament aquesta escena i que, ara, us porta el bo i millor que ha produït. Cita amb la realitat virtual del 17 al 25 de setembre.

Espronceda és un espai dedicat a l’art contemporani que acull exposicions i ofereix residències artístiques, en un projecte que recolza artistes internacionals, tant de prestigi com emergents. És una plataforma multidisciplinària que vol ser un punt de trobada de l'art contemporani, la cultura i la creativitat, i que, com us dèiem, ha apostat especialment en els últims anys pels projectes de realitat virtual.

En aquesta edició d’“Immersiva” (n’hi ha més durant l’any) podreu veure creacions de caràcter col·laboratiu i participatiu que obren noves dimensions en l’art digital. Són peces preparades per joves creadors, alguns de catalans i d’altres d’europeus, que deixen constància dels camins que segueix avui l’art del nostre temps.

Entre les creacions que veureu, Assemblies, obra del català Gerard Valls (un dissenyador i artista audiovisual experimental que crea experiències híbrides en les quals es troben els mons digital i físic); Ryan Cherewaty (un canadenc instal·lat a Rotterdam) i la irlandesa Rachel Heavey, que ha treballat assumptes com el potencial de l’escolta.

En la mateixa mostra “Immersiva” podreu veure Pluja d’il·lusions – Supercel, a càrrec del català Fran Macia; el britànic expert en narratives en format virtual Nial Hill i el brasiler Rafa Roedel.

Veureu, finalment, la instal·lació Gaze Machine, una proposta per a l’ONG Ulls del Món de l’artista contemporani Solimán López. Aquí, la suma de les mirades dels assistents compon una peça d’art digital que fa palesa la importància de la salut visual. Les obres que veureu han estat triades per Alejandro Martín, que fa de comissari de la mostra.

Si voleu saber tot el que es pot fer en el camp de l’art fent servir la realitat immersiva, veniu a Espronceda, però abans consulteu al web tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dimecres, 18 Setembre 2024
  • Comparteix