
Història d'una obsessió
Pablo Macho Otero ofereix sis sessions del monòleg en vers A fuego a La Villarroel.
Per poc que us agradi el teatre en vers, ja teniu al punt de mira l'actor i dramaturg Pablo Macho Otero. El vau veure el Grec passat fent un Molière (El misantrop) posat al dia i, ara, ofereix a La Villarroel A fuego, un monòleg amb el qual viatja al món clàssic per oferir-nos el relat d'una obsessió que és, de fet, una reflexió sobre el sentit mateix de la vida.
Afanyeu-vos, perquè són únicament sis representacions del muntatge que, com que forma part del cicle Off de la sala, es programa en dies poc habituals (dilluns i dimarts). Emma Arquillué i el mateix actor dirigeixen la funció.
Sobre l'escenari, coneixereu un pastor de l'Antiga Grècia, Heròstrat. O més ben dit, coneixereu l'actor que l'interpreta, perquè això és un joc metateatral en el qual un actor s'obsedeix fins a l'extrem amb el seu personatge. Està fascinat pel pastor que va incendiar el temple d’Àrtemis d’Efes, fent desaparèixer de cop i volta una de les set meravelles del món antic. Per què? Li ho van preguntar un cop i un altre mentre el torturaven i va acabar confessant que només volia que passar a la posteritat.
Quin crim no cometria aquest actor fascinat per Heròstrat per tal d'imitar el seu ídol? Ho sabreu escoltant un text satíric i ple de jocs de paraules. Coneixereu Heròstrat, però també una munió d'altres personatges que interpreta l'actor protagonista, un artista megalòman que ens convida a reflexionar sobre el narcisisme tan propi del nostre temps i el desig inherent a l’ésser humà de deixar empremta, amb una obra d'art o, si molt convé, amb un crim.
Si voleu tornar-vos a trobar amb un mestre del vers, veniu a veure Pablo Macho Otero en el monòleg A fuego a La Villarroel, però abans consulteu al web tota la informació sobre les representacions.