Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Fragment de la grafica amb una imatge de Guimera.

Guimerà a l’escenari mundial

El Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre presenta una exposició dedicada a la internacionalització de l’obra del dramaturg català.

Enguany se celebra la commemoració del centenari de la mort d’Àngel Guimerà (1845-1924), poeta, dramaturg i activista de les lletres catalanes. L’autor de Mar i cel (1888) ha gaudit de projecció internacional i la mostra Volta al món d’Àngel Guimerà, comissariada per Enric Gallén i Martí Romaní, n’explora aquesta faceta. Fins al 20 de setembre, podreu visitar-la al vestíbul de l’Institut del Teatre.

L’exposició explica i il·lustra la trajectòria internacional de l’autor per Europa, Nord-amèrica, Amèrica Llatina i altres fronteres. Descobrireu des de les estrenes a Madrid amb María Guerrero i Fernando Díaz de Mendoza, fins a la pel·lícula japonesa Jinkyō (Aquest món polsós, 1924), basada en Terra baixa.

Així doncs, us endinsareu en un recorregut internacional per l’obra dramàtica de Guimerà, amb una setantena d’imatges i documents que inclouen fotografies, programes de mà i cartells internacionals. A més, la mostra ofereix informació sobre les adaptacions a altres formats, així com l’impacte dels textos a la ràdio, el còmic o la televisió. També podreu veure una selecció d'imatges inèdites per al públic general que destaquen la repercussió de l’obra de l’autor fins a quinze països diferents.

L’obra de Guimerà ha viatjat a través del temps, l’espai i els formats, gràcies als temes universals de la seva literatura com el desig, la identitat, les lluites de poder, el måestissatge, l’amor, entre d’altres. 

Aprofiteu per descobrir la trajectòria internacional del poeta i dramaturg amb Volta al món d’Àngel Guimerà, en el marc de l’Any Guimerà. La podreu visitar fins al 20 de setembre i l’entrada és lliure. Els horaris són de dilluns a divendres, de 9 a 20 h. Els caps de setmana podreu anar-hi  coincidint amb els horaris de taquilla i funció al Teatre Ovidi Montllor o al Teatre Estudi. Si voleu obtenir més informació, podeu consultar la pàgina web del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre o l’Institut del Teatre

Data de publicació: Dilluns, 06 maig 2024
  • Comparteix