'Fonograma' i el futur de la música creada a Catalunya
Espais de la ciutat com El Born CCM, el Rouge Cocktail Club o Bcore Disc acullen sessions, xerrades i debats que analitzen l'impacte de les tecnologies en el medi musical.
El vinil és un objecte de col·leccionista, les cintes de casset són un objecte artístic més que un suport d'ús generalitzat i, avui, la música no està continguda en cap objecte sinó que viu al núvol i ens arriba mitjançant la xarxa. Com han canviat totes les innovacions dels últims temps el panorama de la música en general i, en concret, la música produïda a Catalunya? Us responen els i les participants en Fonograma (a la imatge, un moment de l'edició de l'any passat), que del 14 al 16 de novembre omple la ciutat de música i de converses sobre música.
Com a títol de tot plegat un mot, "fonograma" que al·ludeix a l’enregistrament, a aquell objecte de propietat intel·lectual a partir del qual es construeix, en els nostres temps, la indústria de la música. Amb aquest nom es va batejar, ja en la primera edició de l'any 2022, un esdeveniment que organitza l'APECAT, Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics i que té com a objectiu impulsar la creació i el desenvolupament de la indústria fonogràfica a través de la promoció de la cultura i la tecnologia del sector.
Quin paper tindran les productores i les discogràfiques, un cop vist l'impacte de les noves tecnologies, en la indústria musical de demà? Us començaran a parlar sobre tot plegat el dijous, 14 de novembre, a la Sala Moragues del Born CCM, on se celebra la primera de les propostes en què està dividit Fonograma. És Fonograma Talks, quatre ponències moderades per la periodista musical i escriptora Marta Salicrú amb convidats com Jakue López, Javier Lorbada, Marina Sans i Iban García del Blanco. Pitching, streaming, monetització... Aquestes paraules sonaran i força durant les xerrades.
El mateix dia 14, també a la sala Moragues del Born CCM, el segon apartat de Fonograma, Fonograma debat, ens enfronta als reptes de la indústria de la música enregistrada. Finalment, dins Fonograma Ciutat, al Rouge Cocktail Bar i al Bcore Disc tindreu, els dies 15 i 16 de novembre, sis sessions en les quals productors i artistes ens explicaran les seves experiències personals envers la música enregistrada. Són un seguit de Sessions de producció durant els quals podreu veure en acció a artistes que van des de Sr. Chen i Galgo Lento (dia 14, al Rouge); Xavi Souto (dia 15, al Rouge); Xicu & Ven'nus (dia 15 al Rouge), Bestia Bebé (16 de novembre al Bcore) i Santi Garcia i Mourn (16 de novembre, al Bcore).
Si ho voleu saber tot sobre el present i el futur de la música feta a Catalunya en temps de digitalització, veniu a Fonograma, però abans consulteu al seu compte d'Instagram tota la informació sobre les activitats.