Flamenc i improvisació jazzística a l'Institut Francès
El centre del carrer de Moià, escenari d'Oleándole, un espectacle que forma part del Hop BCN d'enguany.
Què deuen tenir a veure el flamenc i el jazz? Potser trobareu respostes a les vostres preguntes a l'Institut Francès, que el dimecres, 13 de novembre al vespre acull una proposta que lliga tots dos gèneres. És un espectacle musical i de dansa que forma part del cicle de danses urbanes Hop BCN.
Si veniu a l'espai del carrer de Moià podreu conèixer Marina Pravkina i Adrián Vega, dos coreògrafs de primera, i saber què és exactament Jazzbetween, una plataforma dedicada a promoure la cultura del jazz contemporani i a crear espais de col·laboració entre músics, ballarins, productors i DJ. Actuen dins del Hop BCN, una plataforma i festival dedicat a acollir, acompanyar i fomentar les creacions contemporànies de dansa i cultura urbanes. Entre setembre i desembre, Hop BCN omple la ciutat de mostres de coreografies, tallers i espectacles relacionats amb les formes coreogràfiques més actuals.
Entre aquestes propostes, la que ens porta Oleándole, un espectacle singular que combina cante i baile flamencs amb la improvisació jazzística. Aquí, cadascun dels gèneres que practiquen els ballarins i ballarines són complementaris i conviuen en una mena de simbiosi gràcies a la qual cada gènere artístic alimenta i inspira l'altre.
Qui no es vulgui perdre l'espectacle sentirà tant estàndards de jazz, com música de pel·lícules, però també moltes cançons de soul i pop que formen part de la banda sonora de la nostra vida, a més de temes originals i de sons flamencs.
Protagonitzen la proposta l'esmentada Marina Pravkina, artista escènica, coreògrafa, professora i fundadora del projecte Jazzbetween, i Adrián Vega, coreògraf que improvisa a partir del breakdance, la dansa contemporània i el flamenc, a més del col·lectiu que dona nom a la proposta: Oleándole (a la fotografia).
És un grup dedicat a explorar els vincles entre flamenc i jazz. El lidera el percussionista i compositor Ramón Olivares, i interpreta jazz o música popular portada al territori flamenc i adaptant temes coneguts als diversos pals flamencs. El col·lectiu ret homenatge en aquest projecte a un dels grans del jazz modern, Wayne Shorter, del qual sonaran set composicions, a més de música original del mateix Ramon Olivares. Tot ho sentireu en una interpretació personal i innovadora que rellegeix de manera diferent les composicions d'un gran del jazz.
Si no us voleu perdre una experiència insòlita que hibrida jazz, flamenc i coreografia, veniu a l'Institut Francès a veure Oleándole, però abans consulteu al web del Hop BCN tota la informació sobre la cita.