
Un espai verd on tornar a connectar amb la natura
El jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet, dissenyat originalment per Forestier, guarda aromàtiques glicines i cirerers del Japó darrere dels seus murs.
Un racó on encara s'hi respira la natura elevada a la seva màxima expressió. Cirerers del Japó, glicines, llorers i lliris africans queden resguardats darrere els murs que amaguen un jardí dissenyat per Jean-Claude-Nicolas Forestier, un dels paisatgistes internacionals més reconeguts de principis del segle XX i l’encarregat d’introduir el concepte de jardí mediterrani a Barcelona.
El jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet és un espai aïllat del soroll del carrer ideal per a reconnectar amb la natura que l’any 2015 es va tornar a obrir al públic amb l’objectiu de recuperar i preservar algunes espècies d’arbres emblemàtics com el lledoner. Un ambient idílic perfecte per a deixar-se endur i practicar la consciència plena cada dia de l’any. I és que, els jardins Muñoz Ramonet es troben a l’abast de tothom qui els vulgui visitar els 365 dies, amb horari de 10.00 a 20.00 h.
Una idea és apropar-s’hi per a descobrir una imatge saturada de tonalitats que abracen el verd i que parla d’història. L’encàrrec de Ferran Fabra i Puig al paisatgista i conservador Forestier va veure la llum amb la publicació del pla planta del jardí a la revista Jardins: Carnet de plans et de dessins el 1916. Però aquesta no va ser la versió definitiva i és que el magnífic jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet es troba en constant evolució.
Ja a la dècada dels anys 50 la divisió en tres terrasses va deixar pas a l’hegemonia estètica de desnivells sota la visió creativa de Joan Mirambell i Ferran. Una nova estructura frontal, la introducció d’una zona de bany i la decoració amb escultures de Josep Dunyach i Sala i de Josep Cañas i Cañas es van plantejar com una nova estètica al jardí, tot, acompanyat de magnòlies, ciques i palmeres.
Finalment, abans de la seva obertura al públic, es va dur a terme un projecte de restauració i conservació de les espècies vegetals que avui dia es poden visitar al recinte. Més gespa, flors aromàtiques i aurons negres us esperen en un jardí ple de tranquil·litat que es presenta com un oasi on els ocells van a trobar la seva llar. Podeu trobar més informació i consultar els horaris d’obertura a la web de la Fundació Julio Muñoz Ramonet.