Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Un primat amb expressió de sorpresa

Comunicació primat

Dues activitats sobre la manera d’expressar-se dels micos i els grans simis.

L’espècie humana és l’única del gènere Homo que avui viu a la superfície terrestre, però no sempre ha estat així. En el passat, a la Terra van viure altres espècies com l’Homo erectus, l’Homo ergaster o l’Homo neanderthalensis. Així, no som tan únics com podem creure. De fet, ni tan sols som l’única espècie amb un sistema de comunicació sofisticat. Les espècies del gènere Homo pertanyen a un grup més ampli d’animals on s’inclouen els lèmurs, els goril·les i els ximpanzés. Aquest grup compta amb una cognició i unes habilitats de comunicació destacades respecte a altres conjunts d’animals. Estem parlant dels primats, els nostres parents més propers des d’un punt de vista evolutiu, els quals protagonitzen l’exposició Micos, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Al voltant d’aquesta exposició, el museu ha organitzat dues activitats per conèixer com els primats es comuniquen i expressen les seves emocions.

Per descobrir la seva gran riquesa comunicativa i aprofundir en exemples concrets, el museu dedica la sessió del 15 d’octubre d’El Club dels llunàtics i llunàtiques a aquest fascinant aspecte dels primats. La xerrada Comunicació primat anirà a càrrec d’Anna Omedes, directora del Museu i primatòloga especialitzada en el comportament d’aquests animals. Omedes parlarà de les expressions facials, dels sons que emeten per comunicar-se amb altres individus, del seu significat i d’altres aspectes dels primats com la seva organització social. La xerrada serà virtual a través de la plataforma Zoom.

El dissabte 17 d’octubre, s’ha organitzat una segona sessió primat, en aquest cas adreçada a nens i nenes de 3 a 6 anys, que comptarà amb la col·laboració de l’expert en teatre Aitor Vinagret. La proposta consisteix en un taller infantil per explorar la pròpia expressió corporal mitjançant diverses tècniques teatrals i comparar les postures i moviments als d’altres primats no humans. Amb el títol Quin món de mones! Com ens sentim?, l’activitat tindrà lloc al Niu de Ciència, l’espai del museu dedicat a despertar l’esperit naturalista en les primeres edats.

Dues propostes per descobrir el primat que portem dins. Més informació al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Data de publicació: Dijous, 08 Octubre 2020
  • Comparteix