Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Alerta:

seguiment de l'alerta del pla de Protecció Civil Municipal pel tall de subministrament elèctric.

Tornar

Detall de les pintures prehistòriques d'El Cogul, que centraran el darrer dels debats. Fotografia: Jordi Play / Ajuntament d'El Cogul

L'art de la prehistòria, a debat

Cicle organitzat tots els dijous de maig pel Museu d'Arqueologia de Catalunya via Instagram.

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) vol que el seu visitant potencial vagi tenint el cuquet de tornar a l'espai quan obri de nou les portes i, especialment, que vulgui conèixer l'exposició temporal que hi trobarà, Art Primer, una mostra dedicada als artistes de la prehistòria. En aquest sentit, ha organitzat quatre Arqueodebats via Instagram Live per als dijous de maig a les 19 h. Les quatre sessions estan protagonitzades per especialistes en art prehistòric, museologia i desenvolupament patrimonial al territori, i l'objectiu és que comparteixin en directe el seu coneixement sobre quatre temàtiques diferents, totes, això sí, al voltant de l'art prehistòric.

D'aquesta manera, el debat inaugural va tenir lloc el 7 de maig amb les intervencions de Jusèp Boya, director del MAC, i d'Inés Domingo, comissària de l'exposició Art Primer. El cicle seguirà el dijous 14 amb la sessió titulada El tatuatge prehistòric, més antic i comú del que pensàvem; en parlaran Antoni Palomo, conservador de les col·leccions de prehistòria del MAC, i l'arqueòleg especialista en tecnologia lítica prehistòrica Mikel Aguirre. Una setmana més tard es tractarà Les dones en l'art prehistòric, una història en l'oblit, amb Raquel Piqué, catedràtica i professora agregada de la UAB, i Margarita Sánchez Romero, professora de Prehistòria del Departamento de Prehistoria y Arqueología de la Universidad de Granada. Tancaran el cicle l'educadora i coordinadora del Centre d'Interpretació de les Pintures Rupestres d'El Cogul, Anna Torres, i la coordinadora de l'Arqueoxarxa, Anna Garrido, amb el tema La Ruta de l'art rupestre i El Cogul.

Per seguir els debats, només cal que entreu aquí el dia i l'hora corresponents.

Data de publicació: Dijous, 14 maig 2020
  • Comparteix