Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Un moment de la representació amb Alícia, el Conill Blanc i la Reina de Cors en escena

'Alícia al País de les Meravelles', segons la companyia La Trepa

Noves representacions de l'espectacle musical creat l'any 2009 i que va ser finalista als Premis Max.

Encara no hi heu dut la canalla? Doncs els espectadors i espectadores més joves, però també els adults, són els destinataris d'una història immortal que, aquest cop, s'explica amb música i cançons. La història, en la versió que en van fer l'Alícia Serrat i en Macià G. Olivella, torna al Jove Teatre Regina del 23 de setembre a l'1 de novembre.

La Trepa, autors de l'obra, són la companyia resident del Jove Teatre Regina. En formen part, a més dels autors i autores d'aquesta versió, la directora Maria Agustina Solé, el compositor Ferran González (autor de la música original) i els actors i actrius Mariona Campos, Olga Fañanàs, Esther Pérez Ferrer i Marc Miramunt, entre altres.

Ells i elles interpretaran a les germanes Lidell, Edith, Lorina i Alícia, que un dia en què estan avorrides reben la visita del senyor Lewis Carroll

L'Alícia, especialment espavilada, demana al visitant que inventi un conte per a ella. És el relat de la creació d'Alícia en el país de les Meravelles, una de les històries infantils (o potser no tant) més populars del món.

Tot comença quan la nena protagonista, Alícia, veu passat un conill amb barret mirant el rellotge amb preocupació. Què hi fa un conill, tan atrafegat? On deu anar? S'ho pregunta Alícia, que segueix al conill dins del cau que té en dins d'un arbre. Però, en entrar-hi, es veurà transportada a un món diferent i excèntric. Gats que desapareixen, barretaires bojos i rellotgers que suquen els seus rellotges en xocolata formen part d'una història esbojarrada en la qual té un paper destacat una reina de cors que, malgrat que hagi sortit d'un joc de cartes, sembla un personatge certament perillós...

La història del senyor Carroll i d'Alícia és, de fet, real. El mateix dia que va inventar el conte per a la seva amiga, Lewis Carroll el va escriure. Hi va afegir il·lustracions que havia fet ell mateix i, el Nadal d'aquell any, li va regalar el llibre a la nena. Poc s'imaginaven, ni ella ni el mateix Carroll, que aquella història seria una de les més populars del món occidental en els segles posteriors.

Si voleu que us expliquin amb música i cançons la història esbojarrada d'Alícia al País de les Meravelles, veniu al Jove Teatre Regina, però abans consulteu al seu web tota la informació sobre el muntatge.

Data de publicació: Dimecres, 20 Setembre 2023
  • Comparteix