Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Fotograma d’“Indignacio”.

Ja és aquí la 26a edició del Festival de Cinema Jueu

L’esdeveniment inclou projeccions a la Filmoteca de Catalunya i l'Institut Français amb l’objectiu de crear espais de reflexió i de crítica, de resistència i de compromís amb la pau.

El Festival de Cinema Jueu de Barcelona celebra a la 26a edició amb una programació que convida a la reflexió i el compromís amb la pau, coincidint amb l’inici de l’any 5784 del calendari jueu. Del 3 al 30 d'octubre, el festival presenta una selecció de pel·lícules que exploren la identitat, els conflictes i la memòria històrica, amb projeccions a la Filmoteca de Catalunya i l'Institut Français. Al novembre se’n faran dues al Cinema Truffaut de Girona. 

Inaugura el festival Històries d’Amèrica, de la cineasta Chantal Akerman, una pel·lícula filmada a Nova York que evoca la història informal de la vida jueva durant els últims cent anys a través d’una sèrie de relats de testimonis oculars.

El director Guy Davidi visitarà el festival i presentarà Innocència, un film sobre la militarització i el seu impacte a les vides dels joves que es veuen obligats a fer el servei militar en contra de la seva pròpia identitat i dels seus valors. També hi serà Günter Schwaiger, qui presentarà Qui té por de la ciutat de Hitler?, un film que revisa el llegat del Führer a Àustria, país en el qual va néixer, i reflexiona sobre la memòria i la confrontació amb el passat.

La pel·lícula Una casa a Jerusalem, del director palestí Muayad Alayant, retrata la despossessió i la pèrdua de la llar a través de la història de la Rebecca, una jove que es trasllada amb el seu pare des del Regne Unit a Jerusalem després de la mort de la seva mare.

El festival també presenta pel·lícules que exploren la temàtica de la identitat i la supervivència, amb la dialèctica de les mirades com a protagonista com és el cas de L’últim dels jueus, de Noé Debré i El nombre perfecte, de Krzysztof Zanussi

A més, l’esdeveniment cinematogràfic presenta el documental Un pont estret, d'Esther Takac, amb personatges atrapats en un conflicte d’una violència sense fi, els quals s’identifiquen amb els altres, construint un camí cap a la reconciliació. També podreu veure Indignació, dirigida per James Schamus i basada en la novel·la de Philip Roth, la qual us transportarà a l'any 1951, seguint un jove jueu de Nova Jersey que s’incorpora a la universitat conservadora d’Ohio, enmig de la Guerra de Corea.

El Festival de Cinema Jueu de Barcelona ofereix una oportunitat per submergir-se en la diversitat de la cultura jueva i reflexionar sobre temes d'actualitat. La cita tindrà lloc del 3 al 30 d’octubre amb una programació rica en contingut i la presència de directors de renom. Els horaris varien segons les projeccions. Les entrades es poden comprar des del web del Festival Cinema Jueu, la Filmoteca de Catalunya o l’Institut Français.

Data de publicació: Dimarts, 01 Octubre 2024
  • Comparteix