Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Imatge promocional de l'obra de teatre Ivan i els gossos

Una mirada crua a la condició humana

La Sala Fènix estrena Ivan i els gossos, una història commovedora sobre la vida als carrers.

Obra de teatre escrita per Hattie Naylor, Ivan i els gossos està basada en una història real i explora temes de supervivència, resiliència i el vincle entre els éssers humans i els animals. L'obra, que s'estrena a la Sala Fènix, narra la història de l'Ivan Mishukov, un jove que fuig de casa seva a Moscou i acaba vivint als carrers.

Naylor és una dramaturga anglesa que el 2009 va guanyar el Premi Tinniswood amb aquesta obra i que va ser nominada als Premis Olivier del 2010 per la seva destacada contribució al teatre. Aquesta obra seva va adaptar-se en forma de pel·lícula dirigida per Andrew Kôtting titulada Lek and the Dogs (2018).

La història de l'Ivan i el seu vincle amb els gossos ens transporta a l'hivern de 1996 a Moscou, on la caiguda del sistema ha deixat milers de persones al carrer. L'Ivan fuig de casa seva, una llar marcada per la violència i l'alcoholisme, i es llança als carrers buscant un lloc on pertànyer. Aquesta obra cruel i fosca explora com la decadència corromp la innocència. Les experiències d'un nen salvatge que sobreviu a l'era Ieltsin ens presenten un retrat de la condició humana. Un noi que no té més remei que desprendre's de tot allò que és "prescindible".

L'Ivan es troba amb una colla de gossos de carrer i, sorprenentment, hi estableix una connexió profunda. A mesura que lluita per sobreviure en les dures condicions del carrer, l'Ivan depèn dels animals per trobar menjar i protecció. A través de la seva relació amb els gossos, descobreix el poder de l'amor i la lleialtat incondicional.

Ivan i els gossos examina temes profunds com la solitud, la cerca de la identitat i la necessitat bàsica de connexió humana. També planteja preguntes sobre la naturalesa de la domesticació i la importància dels llaços emocionals en les nostres vides.

Interpretada per Pau Rosell i amb direcció a càrrec de Xavier Boada, ha rebut elogis per la seva història commovedora: ens convida a reflexionar sobre la nostra relació amb els animals i la força dels llaços que creem, fins i tot en les circumstàncies més difícils.

Les entrades poden adquirir-se des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 24 maig 2023
  • Comparteix