Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Una aixeta deixant anar una gota d'aigua

Dia Mundial de l’Aigua

Diverses activitats per descobrir l’impacte d'aquest compost en el passat i present a les nostres vides i la ciutat.

L’aigua és un dels recursos més importants per la nostra existència, com també ho és per la del nostre planeta. Durant les darreres dècades, comença a ser un bé escàs cada vegada menys assequible. Conseqüències com les alteracions de les precipitacions, la reducció de cabal a rius, pantans i llacs o les sequeres recurrents en diverses zones són alguns exemples que mostren la situació en la qual ens trobem. El 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, és una bona data per recordar com n’és de vital per a les nostres vides. Equipaments d’arreu organitzen activitats al llarg del mes de març enfocades a conscienciar sobre la infraestructura que ens permet gaudir de la principal font de vida de la Terra, el seu consum responsable i la seva situació actual.

Un d’ells, el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), organitza diversos itineraris en espais rellevants pel funcionament de la ciutat. El 25 de març podreu accedir a la Casa de l’Aigua, on hi ha conductes, dipòsits i comportes i on podreu visitar una part de la instal·lació del sistema de subministrament per conèixer les estratègies i sistemes de provisió d’aigua, a més de l’estació elevadora i les conduccions que les connecten amb tota la ciutat. El MUHBA també organitza activitats per descobrir com es van construir els aqüeductes en l'època romana i com arribava l'aigua a Barcino; alguns túnels subterranis i el Rec Comtal mil·lenari des de Montcada fins a Barcelona; o quina relació té el Park Güell amb l’aigua.        

Per altra banda, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona organitza la presentació de la revista 5W, aquest any centrada en l’aigua. Per presentar-la, s’ha organitzat un debat al voltant de les seves dimensions polítiques, culturals i socials el 15 de març amb la participació de Txell Feixas, Anna Surinyach o Fernando Moleres, entre d’altres. Activitats com Més clar que l’aigua, una conferència al Centre Cívic Can Deu per descobrir l’impacte de la indústria tèxtil en el consum i contaminació de l’aigua, o les visites a les clavegueres organitzades per l’Aula Ambiental Sagrada Família són algunes de les iniciatives que es duen a terme a la ciutat per reflexionar sobre la situació actual i futura d’aquest recurs tan preuat. Altres equipaments que compten amb les seves accions relacionades amb la causa són La Fàbrica del Sol, la SCEA o el Centre Cívic l’Elèctric, entre d'altres. No us ho perdeu!

Tota la informació, horaris i inscripcions prèvies en els enllaços de més amunt.

Data de publicació: Dimarts, 14 març 2023
  • Comparteix