Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Premis Ciutat de Barcelona

Premis Ciutat de Barcelona 2016

S’han donat a conèixer els guardonats en la 16a edició dels Premis Ciutat de Barcelona que atorga l’Ajuntament de Barcelona.

Avui s’han conegut els premiats en la 16a edició dels Premis Ciutat de Barcelona. La cerimònia de lliurament dels guardons, que serà presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, tindrà lloc el proper 16 de febrer a les 18.00 h al Saló de Cent de l’Ajuntament.

Els Premis Ciutat de Barcelona són un reconeixement a la creació, la investigació i la producció realitzades a la ciutat per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

Enguany, els guardonats en les diferents categories són:

   - Agustí Duran i Sanpere d'Història de Barcelona: a l’obra Barcelona supermodelo. La complejidad de una transformación social y urbana (1979-2011), d’Alessandro Scarnato. El jurat fa una menció especial a l’obra Can Ricart i el patrimoni industrial a Barcelona, de Salvador Clarós i Ferret.

   - Arquitectura: a la Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia del Poblenou.

   - Arts visuals: a Antoni Hervàs per la mostra “El misterio de Caviria” exposada a La Capella.

   - Assaig, ciències socials i humanitats: a l’obra La furia de las imágenes. Notas sobre la postfotografía, de Joan Fontcuberta. El jurat vol fer una menció especial a la publicació de la Gramàtica de la Llengua Catalana, una obra col·lectiva de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

   - Audiovisual: al curtmetratge Timecode dirigit per Juanjo Giménez.

   - Ciències experimentals i tecnologia: a la doctora Carme Rovira Virgili, professora ICREA a la Universitat de Barcelona.

   - Ciències de la vida: al doctor Salvador Aznar Benitah pel seu treball publicat a la revista Nature.

   - Circ: a Leandro Mendoza per l’espectacle Guadual.

   - Cultura popular i tradicional: al Taller Escola Sant Camil, pel Pessebre Vivent de la Torre del Suro.

   - Dansa: a Loscorderos.sc per la producció de l’espectacle Afasians - The Last Conference. 

   - Disseny: a l’estudi La Casa de Carlota pel projecte Citizen Refugees Project, en què han dissenyat una bandera per als refugiats formada per trossets de banderes dels països dels quals estan fugint. El jurat ha fet una menció especial al llibre Barcelona. Publicitat i ephemera (Ajuntament de Barcelona), de Víctor Oliva Pascuet i Oriol Oliva Sanosa.

   - Educació: al projecte educatiu Cabal Musical del Taller de Músics. El jurat també acorda fer una menció especial a la iniciativa col·lectiva Obrint fronteres, una xarxa educativa en suport de les persones refugiades.

   - Gastronomia: a Toni Massanés, reconegut gastrònom i director general de la Fundació Alícia.

   - Literatura castellana: a Mariana Enríquez pel contes del llibre Las cosas que perdimos en el fuego.

   - Literatura catalana: a l’obra Eren ells de Carles Rebassa.

   - Mitjans de comunicació: a Andreu Missé, com a director d’Alternativas Económicas. El jurat vol destacar igualment l’aportació al projecte d’Ariadna Trillas i Pere Rusiñol.

   - Música: a Maria Arnal i Marcel Bagés per Verbena.

   - Projecció internacional: a Jordi Savall pels tres concerts del projecte El somni d’Orfeu, músiques per a la vida i dignitat dels refugiats.

   - Teatre: a la companyia Agrupación Señor Serrano pels espectacles Katastrophe, Brickman Brando Bubble Boom, A House in Asia i Birdie.

   - Traducció en llengua catalana: a Miquel Desclot per la traducció del Cançoner, de Francesco Petrarca.

Més informació a la pàgina dels Premis Ciutat de Barcelona.

 

Data de publicació: Dimecres, 01 Febrer 2017
  • Comparteix