Tornar

Explora Barcelona a través de la literatura

21/08/2024 - 07:00 h

Ajuntament de Barcelona

Al Mapa Literari hi trobaràs carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors de totes les èpoques i de tots els orígens.

Si ets un apassionat per la literatura i vols descobrir Barcelona d’una manera única, segueix les rutes del nostre Mapa Literari!

Aquesta guia t’invita a explorar els racons de la ciutat a través dels llibres que la retraten. Ofereix una immersió profunda en la Barcelona literària, presentant-te els llocs emblemàtics i els espais que han inspirat a escriptors de renom i han aparegut en les seves obres.

Hi trobaràs més d’un miler d’escenaris relacionats amb el món de les lletres per visitar al teu aire. Les rutes et permetran seguir els passos de personatges icònics i descobrir els escenaris que han donat vida a grans històries. Des de les vibrants pàgines del Raval fins als encantadors racons de l’Eixample, Barcelona es revela com un llibre obert ple de narracions fascinants.

Amb el Mapa Literari et pots organitzar els teus propis itineraris. Però si acceptes suggeriments, aleshores pots optar fer una de les nou rutes proposades al web de Barcelona Ciutat de la Literatura. Aquestes són fàcilment realitzables a peu i no necessitaràs més d’un dia per completar-les. Al Mapa hi trobaràs una breu explicació dels recorreguts, a més d’un document PDF descarregable on també hi ha una selecció de textos associats a les rutes.

Aquesta proposta ofereix tant als ciutadans com als visitants una oportunitat increïble per connectar amb la rica tradició literària de Barcelona i descobrir la ciutat d’una manera nova i evocadora.

Accedeix-hi.