Tornar

Un Grec per a públics de talla petita

27/06/2024 - 09:13 h

Ajuntament de Barcelona

Música, teatre i molta poesia en els espectacles per a tota la família programats en l’edició d’enguany del Festival de Barcelona.

Segurament no hi ha programació més important en qualsevol festival que aquella que es preocupa d’atraure el públic de demà, aquests nens i nenes que de vegades consoliden una vocació escènica (com a professionals o simplement com a espectadors i espectadores) després d’haver vist en la infantesa un espectacle singular. D’aquesta mena d’espectacles en trobareu uns quants en la programació del Grec 2024.

El món de Xavier Bobés, un especialista en teatre d’objectes, és una bona manera d’introduir els més petits en el camp de l’escena. Un dels espectacles que programa i dirigeix Bobés (El cap als núvols, els dies 29 i 20 de juny), té entrades exhaurides, però podreu veure què en surt de l’aliança de l’artista amb la companyia La Ruta 40 en la peça Tumbalafusta (Teatre Lliure Montjuïc; 6 i 7 de juliol).

La música és un territori especialment amable amb la infantesa, d’aquí que al Palau de la Música Catalana programin un espectacle d’una companyia portuguesa especialitzada a introduir els nadons en el món de la música (Musicalmente) interpretat per un Pep Moliner que dona a conèixer un instrument tradicional (el fiscorn) a la canalla més jove: d’entre 0 i 14 mesos. És Deliciós fiscorn, un espectacle que podreu veure el 30 de juny.  Música per a nens i nenes més grans? No us perdeu l’actuació al Teatre Grec (tota una festa familiar) d’El Pot Petit amb la Black Music Big Band.

La plaça de Margarida Xirgu ofereix entre el 5 i el 20 de juliol, vespres (a les 18.30 h) especialment atractius, amb actuacions de companyies que, com Baychimo Teatro, treuen els versos del seu context; amb contes explicats de maneres diferents per Tombs Creatius o amb exercicis de desintoxicació tecnològica com el que ens proposen les Hermanas Picohueso.

Si busqueu circ del bo, veureu què és capaç de fer amb una escala a la Fundació Joan Miró l’artista Manuel Rosés que presenta Ákri els dies 12 i 13 de juliol. Ara bé, si busqueu un bon espectacle per a nens i nenes firmat per una companyia de gran prestigi en el tema, haureu de venir al Sant Andreu Teatre, on han programat tres petites joies que no us hauríeu de perdre. Una és Mr. Bo, de la prestigiosa companyia basca Marie de Jongh que parla de servitud i rebel·lia amb la màxima innocència (4 i 5 de juliol); la segona és Nanuq, de la Cia Vöel, un conte ambientat en un espai fred, però que explica una història plena de calidesa (11 i 12 de juliol); i la darrera és una producció de Xirriquiteula Teatre amb una companyia danesa que, a Vai Via (a la imatge. Foto: Cornelius Qvist), ens parla sobre els qui viuen al carrer i ens fa adonar que són persones amb una història pròpia igual que nosaltres.

Si voleu viure el Grec Festival de Barcelona amb els més petits de la casa, no us perdeu les propostes familiars programades enguany, però abans consulteu tota la programació al web del festival.