Tornar

La Regata Cultural porta Gustavo Dudamel i Ludovic Morlot a la Barceloneta

27/06/2024 - 08:00 h

Ajuntament de Barcelona

Els prestigiosos directors protagonitzen dos concerts, els dies 11 i 12 de juliol, a la platja de Sant Sebastià.

 

Torna a la sorra de la platja la música clàssica interpretada en directe, en uns concerts que prometen ser difícils d’oblidar, i no només per la poc habitual ubicació de la cita, sinó pels noms dels dos grandíssims directors que els dies 11 i 12 de juliol es posen al capdavant de dues grans orquestres locals: Ludovic Morlot i Gustavo Dudamel.

Potser us sona l’experiència d’anys anteriors, ja que la proposta d’acostar els sons clàssics als barcelonins i barcelonines i oferir-los concerts sense barreres ni taquilles pel mig és un clàssic de l’estiu que organitza Barcelona Obertura, és a dir, la unió dels esforços del Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música i L’Auditori.

Enguany, la unió d’aquests equipaments i la coincidència amb la Regata Cultural han propiciat dos concerts que encapçalen grans estrelles de la música clàssica, però que protagonitzen grans formacions barcelonines: l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, acompanyada de l’Orfeó Català el dia 11 i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, amb el Cor Infantil de l’Orfeó Català i el Cor del Gran Teatre del Liceu, el dia 12.

Veniu el dia 11 i veureu en acció Ludovic Morlot, el director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, protagonitzant el primer dels concerts amb l’Orfeó Català, però també amb grans estrelles de la lírica que van des de la soprano Serena Sáenz i el baríton Josep Ramon Olivé, tots dos catalans, fins a grans veus internacionals com les de la mezzosoprano Rinat Shaham i el tenor Freddie de Tommaso, passant per l’actor i cantant Arnau Tordera. Himnes relacionats amb el món de l’esport com ara l’Olympic Fanfare de  John Williams, i composicions com la Novena Simfonia de L.V. Beethoven, l’ària Nessum dorma de Turandot de Puccini, l’O’Fortuna de Carl Orff i el mític tema Barcelona, que Freddie Mercury i Montserrat Caballé van cantar plegats durant l’Olimpiada Cultural del 1992 sonaran en el primer concert.

Torneu a la platja l’endemà i tindreu a Gustavo Dudamel esperant-vos amb la batuta a la mà. És un dels directors d’orquestra més prestigiosos del planeta, així que veure’l actuar davant de la ciutadania d’una manera tan oberta és tota una gran oportunitat que no us hauríeu de perdre. El repertori previst inclou una tria de les millors obres del compositor de bandes sonores John Williams, i la presència com a intèrprets solistes de la violinista María Dueñas i del violoncel·lista Pablo Fernández. Prepareu-vos per sentir la música de films que van des de Superman, Jurassic Park i E. T., fins a Star Wars o Harry Potter, entre altres.

A més dels concerts, recordeu que, per aquells i aquelles que no es puguin acostar a la platja, el Cor Petits i el Cor Mitjans de l’Orfeó Català faran actuacions i tallers a residències de gent gran del barri. A més, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana protagonitzarà una actuació gratuïta a l’Hospital del Mar.

Si voleu viure intensament la Regata Cultural, veniu a sentir els concerts que ofereixen a la platja de Sant Sebastià els dies 11 i 12 de juliol. Abans, però, consulteu al web tota la informació.