Tornar

Ràdio, sardanes i cinema en la programació d’estiu del MUHBA al Park Güell

25/06/2024 - 08:00 h

Ajuntament de Barcelona

Un cicle de concerts, projeccions cinematogràfiques i itineraris pel recinte converteixen el Park Güell en un dels grans centres de l’estiu barceloní.

 

Les primeres emissions de ràdio a Barcelona, però també homenatges a Josep Anselm Clavé i a Ventura Pons… Aquest estiu, qui vulgui gaudir d’una oferta diversa, refrescant i amb molt a veure amb la història de la ciutat té una cita entre el 27 de juny i finals de setembre al Park Güell, un dels espais gestionats pel Museu d’Història de Barcelona que s’omple de música i de cinema.

Amb el títol de “MUHBA & Park Güell: música, ràdio, Barcelona”, el programa d’estiu del museu recordarà, aquests vespres d’estiu, la tradició coral inspirada pel llegat de Josep Anselm Clavé, homenatjarà el centenari de les primeres emissions de ràdio a Barcelona (el 10 d’octubre de 1924, des del desaparegut Hotel Colón de la plaça de Catalunya), oferirà un cicle de cinema dedicat al cineasta Ventura Pons, que va morir aquest any, i oferirà, a qui ho vulgui, la possibilitat de conèixer a fons el recinte imaginat per Antoni Gaudí.

Pel que fa a la música, els concerts comencen el 27 de juny, i durant quatre dijous consecutius, se celebraran a la plaça de la Natura del parc (a la imatge, la balconada amb vistes sobre Barcelona. Foto: Mònica Moreno). El primer —sempre són a les 20.30 hores i l’entrada és gratuïta, però cal fer reserva— és el que està dedicat a Josep Anselm Clavé, i es titula Josep Anselm Clavé i el seu temps: Renaixença, associacionisme i república. Canendi Elegantia, un grup de vuit veus masculines centrat en la interpretació del repertori polifònic de música antiga, protagonitza l’esdeveniment. La segona, el 4 de juliol, serà un homenatge del Cor de Cambra de Granollers a la figura de Josep Anton Clavé, introductor i primer promotor de l’art coral a Catalunya, que es titularà Venim de Clavé!. Per assistir-hi cal reservar prèviament.

Però entre les músiques amb més predicament a Catalunya, un jazz que sonarà l’11 de juliol i que produirà Barcelona Jazz Revival. És el concert Barcelona, capital del jazz. Finalment, el 18 de juliol, músics i músiques de la xarxa Ars Movens protagonitzen el concert Clàssics a la ràdio, en homenatge al centenari de la ràdio a Barcelona. Per assistir-hi cal reservar prèviament.

A la proposta musical del Park Güell s’afegeix, però, una proposta audiovisual, el cicle “Barcelona en moviment 2004”, que inclou tres projeccions. Està dedicat íntegrament a Ventura Pons, prolífic cineasta català que va morir aquest any 2024 i del qual podrem veure, també a la plaça de la Natura, i a les 21.30 hores en cada ocasió (l’entrada és gratuïta, però heu de fer reserva), Ocaña. Retrat intermitent (28 de juny), El perquè de tot plegat (5 de juliol) i Barcelona (un mapa) (12 de juliol). Per assistir-hi cal reservar prèviament.

Però encara n’hi ha més. A banda de gaudir de la música i veure uns films que són part de la història personal de mitja Barcelona, aquest estiu podreu redescobrir el Park Güell. El MUHBA us convida a fer-ho seguint algun dels itineraris que ha preparat i que els dies 2, 15, 22, 23, 28 de juny, 1 de juliol o 1 i 15 de setembre, entre altres, us proposen un seguit de passejades que, a les 10.00 hores del matí (en un cas, a les 18.00 hores), us parlen de la relació del parc on sou amb l’aigua, de la jardineria al Park Güell o de l’arquitectura del recinte, entre molts temes més. En total són vuit itineraris, alguns dels quals es repeteixen dos dies i d’altres només s’organitzen un dia. Consulteu al web la programació completa i feu la vostra reserva.

Si aquest estiu voleu gaudir d’un Park Güell dedicat al cent per cent a refrescar les nits d’estiu a la ciutadania, no us perdeu el programa d’activitats “MUHBA & Park Güell: música, ràdio, Barcelona i aneu cap al recinte, però abans consulteu al web tota la informació sobre el cicle.

Més informació