Tornar

El valor de la fotografia familiar

12/06/2024 - 12:30 h

Ajuntament de Barcelona

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta la mostra "Família, amics i fotografia. Entorn de l’espai fotogràfic de la llar".

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB) us convida a la inauguració de l’exposició Família, amics i fotografia. Entorn de l’espai fotogràfic de la llar que tindrà lloc dimecres 12 de juny a les 18.30 h.

A partir dels fons conservats a l’AFB i d’alguns préstecs puntuals, aquesta exposició vol posar en valor el sistema significatiu de la fotografia familiar al llarg del temps, confirmant el seu valor simbòlic en el lloc d’origen i el documental en l’espai de l’arxiu, dos espais consecutius en el temps, però radicalment diferents en la seva naturalesa.

Abans dels dispositius mòbils, a totes les cases hi havia fotografies. Acumulades i ordenades en àlbums, damunt dels mobles, a les parets o en capses, han contribuït a enfortir els lligams familiars perquè els que hi són representats són els mateixos que la integren, sovint acompanyats de parents propers i amics amb els quals comparteixen activitats i grups d’afinitat.

L’exposició també mostra com Jacques Léonard, Lluís Casals, Christian Maury, Marta Povo, Lluís Bover, Tatiana Donoso, Jordi Guillumet, Mònica Roselló i Salvador López, tots fotògrafs professionals, han encarat aquesta modalitat fotogràfica, sigui per la simple pràctica en família o en el context d’un projecte creatiu.

Des de l’AFB volem expressar el nostre agraïment a totes les persones que, sense haver-s’ho proposat mai, han esdevingut protagonistes involuntàries d’aquesta exposició.

Exposició: Família, amics i fotografia. Entorn de l’espai fotogràfic de la llar, 13 de juny de 2024 a 20 d’octubre de 2024.

Organització: Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Institut de Cultura. Ajuntament de Barcelona.

Comissariat: Jordi Calafell Garrigosa (AFB).

Lloc: Arxiu fotogràfic de Barcelona. Plaça de Pons i Clerch, 2, planta 2a planta. www.barcelona.cat/arxiufotografic. @arxiufotografic.

Horari de visita: de dilluns a dissabte de 10 h a 19 h i diumenges i festius de 10 h a 14 h (excepte el 24 de juny).

A la imatge 1: Sense títol, c. 1910. Jacint Humedas (Atribuït.). AFB.

A la imatge 2: Nevada a Barcelona, desembre de 1962. Lluís Noëlle. AFB.

A la imatge 3: Escena familiar, c.1910. Adrià Margarit. AFB.