Tornar

Un capvespre màgic al monestir de Pedralbes

30/05/2024 - 08:00 h

Ajuntament de Barcelona

El recinte obre al públic dos dies a la setmana entre les 18 i les 21 h i ofereix a la ciutadania un refugi de calma i frescor.

 

Si heu estat mai al monestir de Pedralbes, ja sabeu que és un dels espais més especials i carregats d’història de la ciutat i que aquesta majestuosa edificació i el claustre que conté són un racó de calma enmig del brogit de la ciutat. Imagineu aquesta calma en el moment precís en què el sol es comença a pondre i ja sabreu per què és urgent que hi aneu a viure L’hora màgica.

Amb aquest títol tan suggeridor, i per tal de donar-lo a conèixer encara més entre la ciutadania, els i les responsables del recinte l’obren entre el 4 de juny i el 13 de setembre, de manera gratuïta, cada dimarts i divendres, entre els 18 i les 21 h. No podreu visitar cap exposició, que a aquella hora ja estaran tancades, però sí que us podreu passejar lliurement pel claustre i gaudir de la frescor i el silenci tan característics de l”espai.

Gaudiu-lo sota la llum daurada del capvespre i ja veureu que el títol de la proposta no exagera ni una mica. Serà una molt bona manera de conèixer un recinte religiós fundat per la reina Elisenda de Montcada l’any 1327, amb el suport del seu espòs, el rei Jaume II.

El monestir va estar habitat per l’ordre de les monges clarisses (la branca femenina de l’orde de Sant Francesc), que hi van ocupar l’edifici de manera pràcticament ininterrompuda fins a l’any 1983.

El complex conté alguns exemples valuosos del gòtic català, entre els quals l’església que podreu visitar. Saludeu la reina Elisenda en el seu sepulcre, que dona tant al temple com al claustre i la veureu en els seus dos rostres: com a sobirana i com a fidel i penitent. També és una de les obres gòtiques més conegudes de la ciutat el claustre de tres plantes, al voltant del qual trobareu tot de dependències, incloent-hi les cel·les de dia en les quals les religioses es retiraven.

Les visites de dimarts i divendres al vespre s’afegeixen a una agenda d’activitats que inclou un concert del cicle líric Les veus del monestir el dia 19 de juny (de 19 a 20 h) coorganitzat amb el districte de les Corts i l’escola musical A Tempo i activitats familiars com La gata Lluna del monestir de Pedralbes (23 de juny a les 11.00 h; 3 €). Recordeu, a més, que els dissabtes i diumenges s’ofereixen diverses visites guiades pel recinte (entre 3 i 5 €, segons la visita).

Si voleu conèixer a fons el monestir de Pedralbes i veure’l sota la llum del capvespre, veniu a viure-hi L’hora màgica, però abans consulteu al web tota la informació sobre l’activitat.

Més informació