Tornar

Disseny industrial i cultura del disseny al DHub

29/05/2024 - 12:00 h

Ajuntament de Barcelona

L'exposició "Premis ADI 2024" recull els productes seleccionats i premiats en l'edició actual d'aquests guardons, uns objectes que han estat dissenyats durant els últims dos anys.

 

La major part de les coses que ens envolten a la ciutat són creacions artificials. I totes han estat dissenyades, és a dir, inventades, adaptades, reformulades, reinventades o modificades per proporcionar-nos un avantatge o la possibilitat de viure una mica millor. A aquest disseny que ens millora l’existència està dedicada l’exposició “Premis ADI 2024“, que es pot veure del 31 de maig al 25 d’agost al Disseny Hub Barcelona (Foto: FAD). 

La mostra ha estat organitzada per ADI-FAD – Associació de Disseny Industrial, l’entitat que atorga cada any els Premis ADI. Aquests premis, que constitueixen un mapa de l’estat del disseny al nostre país, es donen a conèixer així a la ciutadania.

L’exposició contempla tres àmbits que es complementen, i que abasten el món professional, amb els Premis Delta, que distingeixen el treball de dissenyadors i empreses fabricants; el món acadèmic, on les Medalles ADI recolliran una selecció dels projectes de final de Grau o de Màster dels joves estudiants; i l’àmbit cultural, amb els Premis ADI Cultura, que promouen el reconeixement públic d’aquells projectes que han ajudat al foment i l’actualització social i conceptual del disseny industrial.

Amb l’objectiu de reivindicar l’objecte com a eina de coneixement i la filosofia com a disciplina imprescindible per al correcte exercici del disseny, la mostra s’organitza a partir d’una sèrie d’itineraris que vinculen els objectes a conceptes, entre els quals: gest i mediació, vàlua, utilitat, identitat, poder, bellesa, privilegi, oferiment, vulnerabilitat o hipocresia. D’aquesta manera l’exposició passa de ser un simple recull i mostra de productes, a construir un nou relat a l’hora de visualitzar un discurs i una reflexió relativa als objectes que ens envolten cada dia.

“Premis ADI 2024” vol mostrar la bona praxi de la professió i de la indústria a través de la materialització d’objectes que aporten valor a les persones, alhora que tenen cura de l’entorn.

Un comitè d’experts professionals en l’àmbit del disseny industrial ha estat l’encarregat de fer la selecció de productes en les diferents categories que es poden veure a l’exposició. D’entre tots els projectes presentats als premis se seleccionen aproximadament 150, i d’entre aquests, un jurat internacional n’escull els guanyadors.

Si voleu veure l’exposició “Premis ADI 2024”, veniu al DHub, però abans consulteu al web tota la informació al respecte.