Penúltima sessió del Feedback 2024 amb Mabel Olea i Colectivo Parapente

14/03/2024 - 14:02 h

Oferiran un bocí dels seus nous projectes, titulats, respectivament, 'Cut One's Teeth' i 'Clarianes de Biopoètica'.

La mostra Feedback 2024 enfila la recta final. La penúltima sessió es durà a terme dimecres 20 de març, com sempre a partir de les 19 h i amb entrada lliure. Les actuacions aniran a càrrec de Mabel Olea i de Colectivo Parapente, que ensenyaran uns fragments dels projectes que han treballat o treballen en aquests moments a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. I, com sempre al Feedback, acabades les dues actuacions hi haurà un col·loqui entre públic i artistes en què els espectadors podran fer arribar les seves impressions als creadors. En aquesta ocasió el moderarà la periodista de RNE Consol Sáenz.

Mabel Olea mostrarà la peça de dansa Cut One’s Teeth, de la qual en diu: “M’interessa agafar el cos del diamant com a principal referent per explorar la dicotomia que hi ha entre la pedra preciosa, resistent i rígida, associada a una imatge d’elegància, vincle i compromís envers l’agressivitat d’aquesta, capaç únicament de ser tallada -destruïda- per ella mateixa. Generar un diàleg que posa en conflicte la imatge bella -com pot ser la imatge d’un cos estilitzat que s’exposa- amb la brutalitat i la incomoditat d’un cos que perfora, travessa i es deforma amb la mirada externa i l’expectativa. El diamant representa un dels accessos privilegiats a la vivència de la bellesa”.

En quant a Colectivo Parapente, oferirà la proposta multidisciplinar Clarianes de Biopoètica, projecte d’investigació d’una instal·lació immersiva interactiva i multidisciplinar de so, moviment, escultura i llums. La peça es troba a mig camí entre un espectacle i un dispositiu d’interactuació, on el públic forma part i experimenta amb la tecnologia proposada.

Sobre Feedback

És una mostra en què creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa, videocreació…) presenten un tast —entre 20 i 30 minuts— del projecte artístic que estan treballant o han treballat com a residents a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, i en acabat el públic assistent pot traslladar les seves opinions als artistes. Així, al mateix temps que els assistents coneixen en primícia el fragment d’un nou espectacle i com s’ha gestat, poden aportar als creadors nous punts de vista per enriquir el seu projecte.

La Fabra i Coats integra la interacció amb el públic com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme durant la seva residència, una idea que va néixer d’una necessitat expressada pels mateixos artistes a través de la Comissió de Programació, espai participatiu obert a la comunitat del centre que ha coordinat i dissenyat aquest format. Col·laboren en l’organització del cicle Recomana i Agost Produccions.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!