Moujuïc: dansa i moviment per a tots els públics

El Castell de Montjuïc, però també els barris de la ciutat, acullen activitats amb la dansa com a protagonista.

..
01/05/2024 - 11:00 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Diuen que no s’ha d’esperar que el públic vingui a veure un espectacle… sinó que l’espectacle ha de trobar la manera d’arribar a públics nous. Amb aquesta idea al cap, els programadors de la nova edició de Moujuïc que se celebra els dies 25 i 26 de maig es disposen a omplir d’espectacles i propostes de dansa i moviment el Castell de Montjuïc, però, pareu atenció, ja que el festival no es limita a aquests dies, sinó que, entre el 5 i el 17 de maig, ofereix unes prèvies amb les propostes que formen part de Moujuïc al Barri.

És una nova edició, la que fa quatre, del Moujuïc, un festival de dansa de dimensió urbana que, a més, enguany incorpora actors de la ciutat, com l’Ateneu Popular 9 Barris i el projecte EN RESIDÈNCIA, en el qual un seguit de centres d’ensenyament acullen processos de creació contemporània.

Tot comença al barri, a tocar de casa vostra, els dies 5, 10, 11 i 17 de maig. I de franc! Així, si sou al parc de la Guineueta el 5 de maig a les 17.15 h, veureu l’artista de circ Manel Rosés amb l’espectacle d’acrobàcies i moviment Ákri (a la imatge. Foto: Clara Pedrol) Cap a on va l’escala que puja o baixa l’artista? Al Centre Cívic El Sortidor, el divendres, 10 de maig, hi haurà la trobada-taller Cos en dansa, a càrrec de Jaume Girbau i Carla Carissimi. Però, no heu vist mai treballar Joan Català? Doncs aquest expert en circ i moviment representa Pelat, un dels últims espectacles, a la plaça de la Marina de Sants, l’11 de maig a les 13 h. També al Centre Cívic El Sortidor, la Cia. Berta Baliu interpreta la coreografia Fargar (17 de maig, a les 18 h).

Serà una petita mostra del que us espera el dissabte 25 i el diumenge, 26 al Castell de Montjuïc, on dansa i acrobàcies es combinen en una gran celebració del moviment que no us hauríeu de perdre. Consulteu el preu de l’entrada, ja que hi ha localitats per a un dels dos dies o abonaments per a totes dues jornades. Aquí han programat, entre altres propostes, nou espectacles que, si no heu vist en els últims festivals en els quals s’han presentat, ara podreu recuperar. Els firmen noms tan destacats de l’escena del moviment com Joaquín Collado, La Chachi, Joan Català o Led Silhouette en col·laboració amb Marcos Morau.

La festa del Castell començarà el dissabte, 25, a les 17 h, quan Joaquín Collado, un dels grans valors emergents de la dansa d’avui, acompanyat de Pol Jiménez, interpreti una coreografia que ja s’ha vist a la Fira Mediterrània de Manresa i al festival Dansa Metropolitana: Quien baila, su mal espanta. Una mica més tard, tindreu a l’escenari la María del Mar Suárez (La Chachi), bailaora i actriu que ens presenta un duel de ball i cant, Taranto Aleatorio, amb Lola Dolores.

La història i la vida política del Brasil són el fil conductor de l’espectacle El Carnaval no es alegre – Tiny Desk, de Natalia Fernandes, autora de la proposta que, juntament amb EXIT, una peça de la Cia. Circumstàncies que juga amb l’espectacularitat de murs i portes flotants, completa la programació del dissabte.

Torneu al Castell de Montjuïc l’endemà i, al matí, trobareu propostes per a la canalla, a més d’una mostra del que han fet els i les alumnes de l’Institut Narcís Monturiol, que han treballat la proposta La escucha cae dentro, amb l’acompanyament de La Poderosa, amb Lautaro Reyes, dins del programa EN RESIDÈNCIA. A la tarda, Joan Català, tot un mestre posant en relació moviment, entorn i paisatge, us presenta Idiòfona, una mica abans que l’artista Magdalena Garzón us ofereixi, a Verònica, “un homenatge a la bellesa immòbil de la vida”. Pareu atenció al final de luxe de l’edició del Moujuïc d’enguany: la proposta Los Perros, creada per Led Silhouette amb la col·laboració de Marcos Morau (La Veronal).

Si no us voleu perdre l’edició de Moujuïc d’enguany, comenceu a moure-us… cap al Castell de Montjuïc, però abans consulteu al web el programa complet de la cita.

Més informació