Tallers educatius per alliberar-nos dels plàstics

..
02/05/2024 - 13:13 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

L’entitat Andròmines posa a la disposició dels centres educatius tallers gratuïts sobre la gestió dels residus plàstics, en què es treballa la prevenció, reutilització i reciclatge d’aquests tipus de residus. 

Dirigits a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i CF, l’objectiu és incrementar la sensibilització ambiental dels adolescents i joves. Els tallers consten d’una sessió d’entre 60 i 90 minuts, segons les necessitats de cada centre. 

Es realitzen a la Nau Vila Besòs, al barri de Sant Andreu, i es divideixen en tres punts: una petita presentació amb conceptes teòrics; una part pràctica a l’aula i una demostració pràctica amb les màquines del projecte Preciós Plàstic.  

L’activitat es du a terme amb un grup màxim de 30 alumnes. Es demana als centres educatius que els i les alumnes acumulin 3 residus plàstics diferents per treballar-los el dia del taller. Per poder desenvolupar l’activitat correctament, es demana també que els residus estiguin nets. Els tallers es faran valorant l’interès, l’atenció i la participació de l’alumnat. 

Durant el taller es parlarà de com afecta la gran quantitat de residus plàstics al mar o com els envasos  i embolcalls plàstics alimentaris passen als aliments i aquests al nostre organisme. També es parlarà de l’impacte en la salut dels residus plàstics. 

 Si us interessa participar en aquest taller, podeu contactar amb Andròmines al correu preciosplastic@andromines.net o per telèfon  683 60 77 77 (Aina o Maribel). L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 8.00 a 16.00 h. 

Creada l’any 1993, l’Associació social Andròmines defensa la dignitat i igualtat d’oportunitats per a totes les persones, i la defensa i la protecció del medi ambient. Amb aquest esperit, ofereix serveis ambientals, de formació, inserció i intermediació; atenció social, serveis informàtics i assessorament sobre malbaratament alimentari.